Elég régen nem jelentkeztünk. Nem mondom, hogy unatkozunk mostanában, bár sajnos nem pozitív értelemben. A lényeg, hogy bár korábban még arról számoltam be, megoldódott a szőrhullás Bambinál, végül kiderült, mégsem. Gondoltam megosztom a tapasztalatainkat, hátha másoknak jól jön.

 
Kicsit hosszú lesz, mert több hónap történéséről fogok beszámolni, ezért két bejegyzésben írom meg. Az előzményt itt olvashatjátok:
 
És a folytatás:
Sajnos csak ideiglenesen állt meg a szőrhullás, a megritkult részeknél pedig hiába vártuk a szőrnövekedést. Ellenben újabb testrészeken kezdett el rohamosan hullani a szőre, meglehetősen szimetrikusan. Erősebb vakarózást továbbra sem tapasztaltunk. Visszamentünk az orvoshoz, eleinte megint a bűzmirigy volt a gyanús, mert ismét meg volt telve neki. Le lett kezelve, hetente ellenőriztettük, de ez alkalommal nem hozott pozitív változást.  
llyen volt, ilyen lett :(((
 
Tápváltás
A következő lépésnek a tápváltást ajánlotta az orvos. Igaz, a legjobbat kapta Bambi, de abból indultunk ki, hogy talán mégis túl erős neki, és olyanra kéne váltani, amiben kevesebb a fehérje. Azért is terelődött erre a gyanú, mert pont idén kezdtem el ezzel etetni, és nem sokkal utána jelentkeztek a tünetek. Azt azért mindenképp megemlíteném itt, hogy amióta ezt ette, teljesen megszűntek a korábban gyakran tapasztalt emésztési gondjai. Most már egyáltalán nem szokott hányni, vagy fájni a pocija, és jó az étvágya. A nővérem öröklötten beteg kutyájánál is olyan pozitív változásokat hozott, hogy teljesen le voltunk döbbenve. Ezért nem is szerettem volna másik gyártó tápjára váltani, de szerencsére nem is volt rá szükség, mert az Acanát is ugyan az a cég gyártja, mint az Orijent, és ott találtam olyat, amiben kevesebb a fehérje. Kaptunk még az orvostól szőrnövekedést serkentő olajat (Virbac Megaderm 4ml), és vártuk az eredményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr421576686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása