csivava 2010.01.21. 13:45

Újévi remények

Nehéz évet hagytunk Bambival a hátunk mögött. Hosszú vizsgálatok és kezelések után, úgy néz ki, pontot tehetünk az elmúlt évi problémákra.

 
Ott fejeztem be korábban, hogy Bambinál elkezdtük a gomba ellenes kezelést. Eleinte pozitív eredmény mutatkozott itt is, aztán furcsa foltokat vettem észre Bambi hátsó felén, amik úgy néztek ki, mint a melanóma. Másnap rohantam vele az orvoshoz, és megbeszéltük, hogy következő nap reggel elkábítja, és leszedi az egyiket mintavételhez.
 
Szenteste előtt kivételesen nem ünnepi készülődéssel kezdtük a napot. A műtét nem tartott sokáig, és ha már úgy is elbódították Bambit, kértünk egy teljes generált: bűzmirigy kinyomás, karomvágás, fogkő eltávolítás. A műtét alatt tettünk Tömpivel egy sétát, és mire visszaértük, már vehettük is át Bambit. Meglehetősen virgonc volt ahhoz képest, hogy nemrég még kábán feküdt. A szövetvizsgálat eredményére csak az ünnepek után számíthattunk. Ezután próbáltam nem gondolni a problémákra, és csak az ünnepekre koncentrálni.
 
 

Bambi időközben elkezdett többet vakarózni, de a furcsa foltok eltünedeztek. Egyre értetlenebbül álltam az esett előtt. Az új év első hetében megkaptuk a szövettani vizsgálat eredményét, ami szerencsére nem mutatott ki melanomát, ellenben atkákat igen. Annyira mélyen vannak a kis dögök, hogy egy sima bőrkaparék vizsgálat nem tudta kimutatni. Kaptunk erre is cseppeket (Bayer advocate 0,4ml, mini kutyáknak) és speciális sampont (Seba-Hex), plusz adom továbbra is az immunerősítőt és a bőrtáplálót. A heti két-háromszori teljes fürdetést nagyon utálja, de kell a gyógyulásához.

 

A kezeléseknek hála Bambi szőre ismét dúsabb. Végre az első igazi reménysugár arra, hogy közel a teljes gyógyulás.

 

Sokat gondolkodtam, miért alakultak így a dolgok. Az egyedüli, amit felelőssé tudok tenni, a tavalyi álterhessége, ami miatt erősen legyengült az immunrendszere. Akkor el is kapott két kisebb nyavalyát, ami ugyan hamar elmúlt, de tovább gyengítette a szervezetét. Egy legyengült szervezet pedig már elég ahhoz, hogy az amúgy is rajta levő paraziták elszaporodjanak. Amit viszont máig nem értek, miért csak a kopaszodás volt hosszú ideig az egyetlen tünete a betegségeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr881687212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perlen 2010.01.28. 15:19:23

Szia Bambi és gazdija!

örülök, hogy végre kiderült, hogy mi bajod van, remélem mostmár teljesen rendbejössz!
azért írok elsősorban, mert a mi kutyánknak korpásodni kezdett a szőre és az állatorvos ránksózott egy Seba- Hex sampont, amit te is használsz!nem tudom meddig kell ezzel fürödnöd, de ha kell, én olcsóbban odaadnám, mert mi nem használjuk, ugyanis kiderült, hogy csak megfázott a bőre... ha kell, hívj a 70/3654056-on!

Üdv, Gyöngy
süti beállítások módosítása