csivava 2010.03.01. 16:24

Hidroterápia

Bambi két évvel ezelőtti patella műtéte után úszást, vagy vízben járást javasolt az orvos kiegészítő kezelésként. Nyáron úsztattuk is rendesen a kutyákat, illetve a kádban mellig érő vízben járattam Bambit, de ezek nem a legideálisabb megoldások. Úszásra egyelőre csak nyáron van lehetőség, a kádban sétálás meg elég macerás, és nem is annyira hatékony. Aztán hallottam a hidroterápiáról, és gondoltam meglessük, mi is ez.

 

Amikor megérkeztünk, Bambi eléggé meg volt szeppenve, hagytam körülszaglászni kicsit, hogy megnyugodjon. Ez be is jött, egészen addig, amíg meg nem látta a berendezést: hatalmas „kád” teli vízzel.

 

Bambi egészen eltörpül benne, de nincs probléma, mert a futópad állítható, így nem okoz gondot a kutya mérete. A futópad magasságát úgy állítják be, hogy a kutya melléig érjen a víz. Mi csak ismerkedtünk a géppel, ezért nem indítottuk be, de beleraktam Bambit, hogy szokja. Legközelebb majd élesben is kipróbáljuk. Ha jól viseli Bambi, több kezelést is végigcsinálunk.

 

És hogy a hidroterápia lényegéről is szóljak. Mivel a víz alatti mozgás nem terheli le az ízületeket, ezért megterhelés nélkül lehet az izomzatot és az állóképességet fejleszteni, illetve szinten tartani. Esetünkben Bambi hátsó lábait kell edzeni, mert öröklötten gyengék és kijár a petellája mindkét oldalon. A hidroterápia kifejezetten ajánlott patella ficamos kutyáknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr191800071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása