Nem sokat pihentünk az utóbbi napokban. Ahogy Borisz elment, másnap reggel jött hozzánk Athos. Nagyon szomorú látványt nyújtott a levarrt szemecskéivel, de szerencsére nagyon kis stramm csivava, és gyorsan gyógyul. Az állapota sokkal jobb, mostanra a “propellerével” is megtanult közlekedni. :)

 

Athos étvágyával továbbra sincs gond, ha megérzi a kaja szagát, nem számít semmi akadály, törtet az étel felé. Még Bambi se tud érvényesülni mellette, pedig neki is mindene a pocija. Bár ez inkább csak előzékenység Bambi részéről, látszik, hogy óvatos Athossal, és mindig félreáll, hogy helyet adjon neki.

Athos jelenleg négyféle szemcseppet kap, ebből kettőt három óránként kell becsepegtetni neki. Egy nap kb. ötször kap enni, prémium tápot természetesen. Bambiéknak is csak Orijen-t adok, a kis Athost is ezzel etetjük, csak a kölyök változatával. A tápszemeket egyelőre vízbe áztatva kapja, amihez naponta kétszer hozzáadunk  bélflóra helyreállító pasztát, illetve immunerősítőt. A hatás szemmel látható, Athos egyre virgoncabb és persze követelőzőbb. Kezd elkényeztetett kiskutyaként viselkedni, ezért hamarosan megkezdjük a nevelését is, most azonban még hagyjuk gyógyulgatni. 

Athos és a "fürdőkádja" 

 

Borisszal ellentétben Athosnak hosszabb időre van szüksége, hogy új gazdihoz kerüljön. Addig még sokszor kell meglátogatni az orvosi rendelőket. Legutóbb Dr. Kisgergely Juditot kellett felkeresnünk, mert Athos egyik szemecskéjéről kezdett leválni a varrat. Szerencsére nincs nagy baj, egy hét múlva ismét megyünk kontrollra és varratkiszedésre.

Athos mellett Bambi  is óriásnak tűnik :D

 

A 24 órás felügyelet eléggé fárasztó, de nagyon hálás feladat, ezért szívesen csináljuk. Nagy segítség a barátom is, ha ö nem lenne, nem tudnám bevállalni a kiskutyát, mivel a munkahelyemre nem vihetem. Ha valamilyen okból nem tudunk rá vigyázni, vagy Veronika, vagy a szüleim segítenek a gondozásában.  Athos egyébként nagyon a szívünkhöz nőtt, ennek nemcsak a kiszolgáltatott állapota az oka, hanem a nagyfokú hasonlóság Bambival, mely nemcsak a külsőben nyilvánul meg, hanem a személyiségükben is. Mivel Bambit fél évesen kaptuk, ezért nekünk kimaradt a babázás, és most kicsit olyan érzés nekem, mintha a kölyök Bambit gondoznám.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr523474839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása