Húsvét vasárnap elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy Athost is felavassuk, és elvittük magunkkal kirándulni az egyik kedvenc helyemre, a Dera-Szurdokhoz. A csipet csapat tagjai: Athos, Bambi, Tömpi, Yoda, és persze mi, gazdik. 

Dera-Szurdok

 

Athosnak ez volt az első találkozása az igazi természettel, kicsit meg is volt szeppenve, de a kíváncsisága erősebb volt, és rögvest elkezdte felfedezni a környéket. Persze nem ment tőlünk távolra, és apukámat folyton szemmel tartotta. Ahogy számítottunk rá, a falkaszellem őt is arra ösztönözte, hogy mindig a többiekkel egy csoportban maradjon, ezért csak ritkán tért le az útról.

 

Átkelés egy hídon, bátrabbak a szélén :)

 

Athos igyekszik tartani a lépést a többiekkel

 

A terepen különböző akadályokkal kellett megküzdeniük a kutyáknak. Yoda már egészen otthonosan mozgott, Athoska még csak most ismerkedik a nehéz tereppel, de már így is nagyon ügyes.

 

A csivavák számára  kétségtelenül a vízen való áthaladás jelenti a legkomolyabb akadályt. Ez alkalommal már Yoda sem volt olyan lelkes, felvette a többiekre jellemző vízundort. 

Tömpike gond nélkül áthaladt a patakon, példát mutatva a többieknek.

 

Bubácska rákészül...

 

...mindjárt megvan...

 

...sikeres átkelés

 

Yodácska rádöbbent vízundorára...

 

...de végül megoldotta a problémát. Athoska a háttérben még mindig tanakodik a megoldáson.

 

Már mindenki átment, Athoson a sor...

 

Végül sikerült mindenkinek átkelnie, sajnálom, hogy Athoska átkelését nem sikerült megörökítenünk. :( Időközben Athos fázni kezdett, ezért ruhát adtunk rá. Nem szerettük volna, hogy élete első kirándulásán megfázzon. 

Akár egy rutinos modell

 

Imádnak az avarban futkározni :)

 

Szerencsés időt fogtunk ki, alig találkoztunk emberekkel, így nagyon kellemes sétát tettünk a picurokkal. A terep egyáltalán nem nehéz a csivaváknak, ellenben gyönyörű, mindenkinek ajánlani tudom. A kullancsokkal nemárt itt is vigyázni, bár mi csak egyet találtunk (pont Athoskában), azért valamilyen kullancsriasztó használata javasolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr224457817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása