csivava 2012.04.20. 08:00

Kutyatámadás

Szombaton a barátom kikísért a metróhoz Bambiékkal. Séta közben messziről láttunk egy közepes testű kutyát, aki ugatott ránk, de ahogy közeledtünk, eltűnt a kerítés mögött. Elhaladva a kerítés mellett láttuk, hogy vannak kisebb-nagyobb rések közte, illetve még két nagyobb testű kutya is őrzi a telepet. Figyeltünk rájuk, ha esetleg kiférnének ők is, ne érjen váratlanul minket. Visszafelé egyedül ment a barátom, és elhaladva a kerítésnél megint figyelte a kutyákat, de mivel hárman voltak, és főleg a nagykutyákra koncentrált, nem vette észre azonnal, hogy a kisebbik társuk kibújt, és rögtön a legkisebbet vette célba, Bambit. Szerencsére egy pici sebbel megúszta Bambi a támadást, mert a barátom hamar érzékelte, mi történik, és elzavarta a kutyát. Az eset után elmentünk az állatorvoshoz, ahol lekezelték a sebet, és adtak antibiotikumot, és fájdalomcsillapítót is Bambinak, mert meglepő módon az ilyen pici sebek is nagyon tudnak fájni, ha érzékeny helyen vannak, vagy a fog erős ütésétől. Közben sikerült elérni a telep biztonsági őrét is, akit tájékoztattunk a történtekről, majd az orvos után levélben a tulajdonost is értesítettük. Szerencsére segítőkész volt, elküldte a kutya oltási könyvét, a kerítést kijavítják, és biztosított arról, hogy kifizeti az orvosi költségeket.
 

Szerencsésen megúsztuk az egészet, lehetett volna sokkal komolyabb a történet. Több kutya támadását nagyon nehéz lenne kivédeni, de egy kutyánál viszonylag kezelhető a helyzet. A lényeg, hogy a gazdi határozott legyen, ne kapja fel kedvencét, mert így még inkább áldozatott csinál a kutyájából, és a kezeit sem tudja használni a másik kutya megfékezésére. A legjobb, ha határozottan a támadó elé állunk csípőre tett kézzel, vagy széttárt karokkal, hogy minél nagyobbnak tűnjünk. Ha így sem fékezzük meg, induljunk el mi is felé. A legtöbb esetben ezek megfutamodásra késztetik a kutyákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr244462359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása