csivava 2012.05.08. 08:00

Szmöre

A Facebookon láttam megosztva egy expressz hirdetést, amiben egy beteg csivavának kerestek új otthont. Rögtön felvettem a kapcsolatot a hirdetővel, akivel megbeszéltük, ha nem talál neki gazdát, keresni fog minket. Május elsején délután kaptam a telefont, hogy a egy kutyatámadás miatt a csivavának sokkal rosszabb lett az állapota, és inkább nekünk adja. Azonnal hívtam Veronikát, aki hazafelé el tudott menni érte, és egyből az állatorvosához vitte megnézetni. Másnap felkerestük a csivava fajtamentés hivatalos rendelőjét is, a kivizsgálás eredménye ijesztő volt.

 

Szmörécskének a bal oldalán szinte minden bordája eltörött, a törött csontok átszúrták a bal tüdejét, ami összeomlott emiatt, és jelenleg csak fél tüdővel lélegzik. Ez azért is veszélyes, mert ha egy rossz mozdulat miatt a másik tüdeje is átszúródik, abban a pillanatban meghal a kutyus. A röntgenen a belecskéjében felhalmozódott széklet is jól kirajzolódott. Az erős fájdalmak miatt ez nem meglepő, mivel a nyomás fokozza a fájdalmat, és az ereje is csekély szegénykének.

 

A fogai is botrányos állapotban vannak, valószínűleg elveszti majd őket. Kapott antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, robotálló szereket, és paraffint a székrekedés ellen.

 

Szmöre azóta is Veronikánál lábadozik, egy külön a karanténozásra szoruló kutyáknak fenntartott szobában, így Szmöre teljes kényelemben és nyugalomban gyógyulgathat. Minimális javulást már mutat, és mi ennek a picinek is örülünk, tisztában vagyunk vele, hogy a gyógyulása hosszú folyamat lesz. További részletek, és friss infók Szmöréről Facebook oldalunkon: http://www.facebook.com/CsivavaFajtamentes

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr574490708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása