csivava 2013.02.25. 09:49

Ivartalanítás

Különösen nehéz nap előtt állunk Bambival. Több évi töprengés, pro és kontra figyelembe vételével végül meghoztam a döntést, ivartalanítom Bambit. 

bambi-blog-2013-csivava.jpg

Komoly lépés, nehezen emésztem meg, de a rendszeres álvemhesség és az ebből adódó egészségügyi problémák miatt sajnos muszáj. A tüzelés, és különösen a 2-3 hónappal rákövetkező álvemhesség megterheli a kutyák szervezetét, immunrendszerük legyengül, és így könnyebben ki vannak téve a különböző kórokozók, és paraziták támadásának. Bambival is ez a helyzet, és hiába adok neki immunerősítőt, ismét elterjedt rajta valamilyen nyavalya, és megint kopaszodni kezdet. A műtét délután 3-ra lett kitűzve, nagyon izgulok már most, de szerencsére a fajtamentés által nagyon jó orvosra találtunk, úgyhogy a legjobb kezekben lesz Bambi. Az altatást gázzal végzik, ami a legkíméletesebb és legbiztonságosabb megoldás. Csak lennénk már túl rajta….

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr855102893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása