csivava 2013.02.27. 21:51

A műtét után

Zökkenőmentesen túlestünk Bambival az ivartalanításon, az egész nagyon gyorsan, és profin zajlott le. Először a kanült helyezték be a vénába, amit elsőre megtaláltak a vékonyka lábak ellenére is, majd a kanülön keresztül adagolták a különböző szereket neki, miközben végig a kezemben tartottam. A karjaimban aludt el, és innentől már átvették az orvosok tőlem. Röpke 1 óra alatt végeztek a műtéttel, utána ismét mellette lehettem, és az ébredésnél már a barátommal együtt fogadtuk. A korábbi műtétekkel ellentétben nehezen tért magához, de ennek a jelenlétünk volt az oka, ugyanis ébredéskor észlelte, hogy ott vagyunk mellette, és ettől a megnyugtató helyzettől folyton visszaaludt. Nekem ez a fajta ébredés sokkal szimpatikusabb, mint az, amikor nem lehetünk mellette, és lehet, hogy gyorsan magához tér a kutya, de lényegében végig stresszel, míg a gazdi meg nem érkezik. 

bambi-blog-2013-ivartalanitas-2.jpg

A műtétet követően még jó ideig nem kaphatott Bambi enni, egyedül speciális pasztát kapott háromszor, hogy ne essen le a vércukorszintje, hiszen akkor már több, mint 24 órája nem kapott enni. Másnap már finom főtt husival kedveskedtem neki, mellette kapja folyamatosan az immunerősítőt, hogy ezzel is gyorsítsam a regenerálódást. Ez egyébként mindig van nálam otthon, már a mentett kutyák miatt is. Holnap megyünk kontrollra, és kanül kiszedésre, utána sokkal komfortosabban fogja magát érezni Bambi, bár a speciális ruhát a gallérral felváltva még hordania kell a varratok eltávolításáig. 

Speciális ruha hátulról bambi-blog-2013-ivartalanitas-1.jpg

A kanült még 1-2 napig, gondosan lekötve bent hagyják a biztonság kedvéért bambi-blog-2013-ivartalanitas-3.jpg

Rendelő: Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet (www.kisallatkorhaz.hu)
A műtétet Dr. Olaszy Krisztián állatorvos végezte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr545109046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása