csivava 2013.03.04. 21:45

Két hét pihi

Eltelt egy hét az ivartalanítás óta, a nehezén már túl vagyunk, egyedül a varratszedés van hátra, és mostantól nincs álvemhesség, vagy aggódás a szövődmények miatt. Borzasztóan nehezen hoztam meg a döntést, évekig vártam vele, de végül azt mondom, nagyon örülök neki, és már előbb meg kellett volna tennem. A döntésben persze sokat segített a fajtamentés által hozzánk került mentett kutyák műtétei, ahol megtapasztalhattam, nem is olyan nagy dolog az egész. Na jó, a saját kutyánál azért jóval nagyobbnak érezzük, kezdetben iszonyú lelkiismeret furdalásom volt, de tényleg annyira profin oldották meg az altatást, hogy se Bambi, se én nem stresszeltük szét magunkat.

Bambi szokás szerint hősiesen tűrte a kezelést. A képen éppen a kanült szedik ki, aminek a legrosszabb része a tapasz leszedése :(

csivava-blog-2013-ivartalanítás-3.jpg

csivava-blog-2013-ivartalanítás-4.jpg

 A műtét utáni pár napban Bambi még eléggé sokat aludt, lényegében a hétvégén kezdett aktív lenni. Addig kapta az antibiotikumot, és fájdalomcsillapítót, mellette minden nap immunerősítőt. Most, hogy a gyógyszerek elfogytak, az immunerősítő mellett bélflóra helyreállító pasztát is fog kapni, ami minden gyógyszeres kezelés után ajánlott, hogy helyrejöjjön az egyensúly az emésztőszervekben. A speciális ruha marad a varratszedésig, és a kíméletes életmód is egy darabig. Hosszú sétákra nem megyünk Bambival, viszont kellő mennyiségű puszival és kényeztetéssel igyekszünk kárpótolni, és itt a terasz is, ahol kedvére mászkálhat meg napozhat, amíg megerősödik újra.

Fincsi főtt husi és immunerősítő 

csivava-blog-2013-ivartalanítás-1.jpg

A teraszon

csivava-blog-2013-ivartalanítás-2.jpg

Egy hétre, az időközben 7 tagura bővül falka is lecsökkent 2 főre, Bambi és Picur maradtak csak itthon velem, a többiek különböző helyeken vendégeskednek. Addig kihasználom a helyzetet, hogy Picurral többet tudok foglalkozni, és igyekszem végre szobatisztaságra nevelni. Ez a többi kutya mellett lehetetlen, mert időnként Mollynak és Tömpinek is nehézsége adódik a szobatisztasággal. Most egy kicsit élvezem is a nyugit, már-már olyan, mintha nyaralnék, mert tény, hogy imádom őket, de nagyon fárasztó tud lenni ennyi kutyát gondozni. A falkánkhoz egyébként csatlakozott egy aprócska pincher is, Réré, akibe egyből beleszerettem, mert tiszta Bambi, csak pincher kiadásban. Ő most az egyik fajtamentő tagunknál van, és elképzelhető, hogy ott is marad nála, mert bár nagyon tetszik nekem, de egy Bambim már van, és Réré is jobban kijön Dóri kutyáival, mint a mijeinkkel. És nálunk az egyik íratlan szabály, hogy ha a kutya dönt, akkor azt tiszteletben tartjuk… 

Réré - Bambi hasonmás :)

csivava-blog-2013-terasz-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr475115322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása