csivava 2013.03.17. 15:58

Kalandos nap

Sikerült megint csúsznom a bejegyzésekkel, rengeteg dolgom volt az utóbbi napokban, de igyekszek mindenről beszámolni. Írtam már Réré-ről, aki Amonnal került hozzánk, hogy új gazdit keressünk nekik. Amon végül visszatért eredeti gazdáihoz, Réré viszont nálunk maradt, és mivel szeretek alapos lenni, ezért rögtön kivizsgálással kezdtük az orvosnál. Nem tetszett, hogy olyan csupaszkás és piros a bőre, ezért a biztonság kedvéért leellenőrizzük, nincs-e valamilyen parazitája. A vérvételen már túl vagyunk, ahol szerencsére minden rendben volt, csütörtökön a bőrkaparékot is megcsinálták, annak majd hétfőn vagy kedden lesz meg az eredménye. Addig is kapott féreghajtót, megfürdettük gyógysamponnal, és kapott advocate cseppet, a többit pedig az eredmények alapján meglátjuk.

Réré vérvételen

bambi-blog-2013-sűrű-nap-3.jpg

A vérvételre elkísértük Réré-t, és gazdi jelöltjét, Dórit, és mivel vonattal mentünk, az egész olyan volt, mint egy kellemes kirándulás… egészen addig, míg ki nem derült, hogy nem jó vonatra szálltunk. Szerencsére idejében kapcsoltunk, és még Budapest határán belül sikerült leszállnunk. A kezdeti ijedség után viszonylag hamar találtunk magunknak buszt, ami pont a rendelő előtt tett le, így késéssel ugyan, de végül csak sikerült eljutnunk a célhoz. Ennek a kutyák már annyira nem örültek, főleg Réré nem, aki végig visított, míg sorra nem kerültünk. A vérvételt kisangyal módjára, csendben tűrte, a körömvágásnál viszont akkorát visított a fülembe, hogy azt hittem, megsüketülök. 

Bambi és Réré vonatozik 

bambi-blog-2013-sűrű-nap-1.jpg

Utazók...

bambi-blog-2013-sűrű-nap-5.jpg

Mindenki máshogy foglalta le magát a rendelőben várakozás közben: Réré visított, Bambi pedig tornagyakorlatokat mutatott be. 

bambi-blog-2013-sűrű-nap-2.jpg

A rendelőhöz tartozik egy gondozott füves terület, itt végre kicsit leülhettünk és kipihenhettük az eddigi kalandokat, amik azonban ezzel nem értek véget. Hamarosan megérkezett apukám, és indultunk rögtön a Pólus Kutyakiképző Iskolába, ahol a következő Csivava Kerti Partit fogjuk tartani. Ez a hely sokkal jobbnak bizonyul a korábbinál, szintén egy elkerített, nagy zöld terület, de sokkal rendezettebb, tisztább és csinosabb. Az aggility pálya korszerűbb, több árnyékos rész található, és ami a legfontosabb, sokkal biztonságosabb, nincsenek a területen veszélyes tárgyak. A hely különlegessége pluszban, hogy a Szilas patak épp mellette fut el, még barátságosabbá, természetközelibbé téve ezzel az iskolát. A tulajdonos és az oktatók is mind nagyon kedvesek, és örömmel fogadták a kezdeményezést, mindent meg is beszéltünk hamar, aztán tartottunk a kutyákkal egy kis szocializációt, ha már ott voltunk. 

Még a rendelőben

bambi-blog-2013-sűrű-nap-4.jpg

Szoci az iskolában. Itt már csatlakozott hozzánk a fajtamentés másik két tagja Ildi és kislánya, Rebeka. 

bambi-blog-2013-sűrű-nap-8.jpg

bambi-blog-2013-sűrű-nap-7.jpg

Képeket csak azért nem készítettem az iskoláról, mert közvetlenül tél után, különösen ilyen nedves időben nem mutat jól a terület, viszont még így  is annyira megfogott, hogy azóta rengeteg ötlet, programlehetőség jut eszembe, már csak meg kell valósítani őket, és ha sikerül, ez lesz az eddigi legjobb csivava találkozó.

bambi-blog-2013-sűrű-nap-6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr135125873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása