Bambi után a többi kutyát is szeretnénk ivartalanítani, ezért elmentünk velük egy előzetes állapotfelmérésre, és konzultációra. A páciensek: Tömpi, Aisha, és Molly, illetve vittük Picurkát is a térdkalács ficama miatt.

Aisha a legkiegyensúlyozottabb csivava, akivel eddig találkoztam. Még a rendelőben sem fél.

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-7.jpg

 

Picurka a váróteremben. Ő az egyetlen, akit nem fogunk ivartalanítani, tekintettel a születési rendellenességére, a hátsó lábai miatt viszont aggódom, ezért szerettem volna megtudni, mennyire kockázatos lenne neki egy komolyabb térdműtét, illetve megéri-e kockáztatni.

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-6.jpg

 

Aisha kedvenc helye a rendelőben a vizsgálóasztal alsó része.

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-5.jpg

 

Mindenki egy rutinvizsgálaton esett át, ez minden műtét előtt fontos, ezen kívül egy alap vérvizsgálat is ajánlott, hogy teljesen biztosak legyünk kutyánk megfelelő állapotában.

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-2.jpg

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-4.jpg

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-3.jpg

 

Legutoljára vettük Picurkát, akit szintén átnézett az orvosunk, Krisztián, majd még két specialistával konzultáltunk, András a térdkalács ficamát, és a fogait nézte meg alaposan, az altatóorvossal pedig a lehetséges kockázatokat tárgyaltuk át. Mivel a fogait amúgy is rendbe kell tenni, és a térdkalács műtét előtt egy röntgen is szükséges, ezért megbeszéltük, hogy ezeknek a rövid kezeléseknek az ideje alatt megvizsgálják, mennyire viseli Picur az altatást. Itt a leglényegesebb kérdés Picurnál az agy oxigén ellátottsága altatás alatt.

 "Hé! Te mit nyúlkálsz ott!" :D bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-8.jpg

bambi-blog-2013-rákosliget-04-04-1.jpg

Az alapos vizsgálatok után nem maradt más hátra, mint megbeszélni a műtétek időpontját, melyet még áprilisban tűztünk ki. Picurnak a fogkőleszedését egy héttel előbb végeztetjük, Molly, Aisha és Tömpi pedig egy héttel utána lesz ivartalanítva.

Helyszín: Rákosligeti Állatorvosi Rendelő 
Web: www.kisallatkorhaz.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr395220540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása