Az Ünnepek alatti intenzív infúziós terápiájának hála, Cicó állapotában látványos javulás mutatkozott, és már készültünk egy nagyon fontos műtétre, melynél a májából és a beleiből vettek volna mintát, hogy megtudjuk, mivel állunk szemben....

0DSC02066.JPG

....de ekkor Cicónak újból leromlott az állapota, az étvágya egyre csökkent, sugárban hányt, és a vérképe leromlott. Újabb infúziós terápia után is csak némi javulást tapasztaltunk, a kilátások nem voltak fényesek, és mihamarabb meg kellett hoznunk egy fontos döntést, vállaljuk-e a mintavételt, vagy sem. Végül a műtét mellett döntöttünk, mert ha csak egy kis esélye is van annak, hogy gyógyítható a betegség, vagy legalább meghosszabbíthatjuk vele Cicó életét, akkor megéri belevágni. Ellenkező esetben Cicókának már csak hetei, talán hónapjai lettek volna hátra. A mintavétel végül megtörtént, és bár az eredményre 2 hetet kell várni, mindenképp megérte belevágni, mert kiderült, hogy egy hatalmas szőrcsomó volt a gyomrában, és legfőképpen ez okozta nála az erős hányásokat, étvágytalanságot és a gyors fogyást. Nagyon meglepődtünk, hiszen kapott szőroldót, és három UH vizsgálaton is volt, aminek elvileg ki kellett volna mutatnia. De a lényeg, hogy ez a probléma megszűnt, Cicóka jelenleg nagyon jól van a korábbiakhoz képest, az étvágya visszajött, sőt, mindent befalna, ha engednénk, a hányások abbamaradtak, és úgy néz ki, sikerült felszedni némi súlyt is. Már csak a mintavétel eredményét várjuk, és végre elkezdhetjük célzottan kezelni.

Cicóka éhes :)

0DSC02071.JPG

...és kap is, de csak keveset, mert egyébként májvédős  diétán van. A májkímélő táp mellett kap májvédő pasztát, immunerősítőt, és szőroldót. Néha még egy kis bőr alatti infúzióval is megtámogatjuk még, hogy tovább és gyorsabban erősödjön. 

csivava-blog-2013-cicó.jpg

Még hogy a csivavák a pofátlanok... ;D

csivava-blog-2014-cicó-5.jpg

Persze nem bánja senki Cicó tolakodását, inkább örülünk neki. Végre jó az étvágya, és benne is marad az étel. Bízom benne, hogy Cicóka még sok szép évet fog velünk tölteni. 

csivava-blog-2014-cicó-4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr765793971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása