Tahitótfaluban van egy kutyapanzió, aminek a tulajdonosai ideiglenes befogadással segítenek nekünk védenceink gondozásában. Tőlük kaptunk meghívást egy Magyarországon most még újdonságnak számító kutyás sportra, a mantrailing edzésre. Ennek a lényege, hogy a kutya a levegőben terjedő szagok alapján megtalálja a keresett személyt. A feladat annyiban különbözik a hagyományos nyomkövetéstől, hogy itt a szagmintát nem lefele tartott fejjel, a földről veszi a kutya, hanem a fejét felemelve, a levegőbe szaglászva. Kapva kaptunk az alkalmon, és az egyik örökbe fogadott kutyánkkal, BoRókával nekivágtunk a tanulásnak.

0DSC03455.JPG

 

 

A még mindig félős BoRóka eleinte zavarodottan közlekedett az idegenek között, és az első két feladatnál még visszafogottan kereste a gazdit, de a végére annyira belejött, hogy másra nem figyelve, kitörő lelkesedéssel végezte a keresést. BoRókának a tréning nemcsak tanulást jelent, egyúttal segíti a szocializálásában is, hiszen folyamatosan idegen emberek és nagyobb testű kutyák társaságában van ilyenkor.csivava-mantrailing-1-2.jpg

 

Az edzésen egy másik csivi is részt vett, Django, aki egyébként BoRókának a féltestvére, és indult volna egy harmadik csivava is, Caida, aki az eső eleredése miatt sajnos már nem tudott részt venni a feladatokban. 

Django felkészülés után belevetette magát a feladatba csivava-mantrailing-1-3.jpg

csivava-mantrailing-1-1.jpg 

Nagyon köszönöm a Harmónia Kutyapanziónak a lehetőséget.
https://www.facebook.com/harmoniakutyapanzio?fref=ts

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr605885000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása