Mindig is kíváncsi voltam Velencére. Mivel épp a közelben nyaraltunk Bambival és Rikivel, ezért kaptunk az alkalmon, és ellátogattunk a híres városba velük.

wp_20150918_12_38_12_pro.jpgVelence, háttérben a Sóhajok hídja

Elég hamar kiderült, hogy Velence nem kutyáknak való hely, de legalábbis érdemes előre készülni rá, ha kedvencünkkel szeretnénk mégis menni. Egyrészt a legtöbb helyen nagy a tömeg még utószezonban is, emiatt sokszor csak kézben biztonságos vinni a kiskutyákat, másrészt mi nem találtunk sehol zöld területet, ahol szükség esetén a kutyák el tudnák végezni a dolgukat. Márpedig Bambiék elég sokat ittak a meleg miatt, jól jött volna legalább egy kis zöld rész. Sajnos erre az eshetőségre nem is gondoltam, mert ha igen, biztos hozok magammal kutyapelenkát nekik. A városban vagy gyalog, vagy kisebb-nagyobb hajóval lehet közlekedni. Hajókban elég nagy a választék, kinek, hogy tetszik, illetve mit engedhet meg magának. Azt nem tudom, hogy kutyákat felengednek-e minden hajóra (a legtöbbre biztosan), mert mi a sétát választottuk velük. Pár nappal korábban a Bledi-tónál amúgy is kiéltük a csónakázási vágyunkat, ráadásul Velencében még a vízen és egyes vízi járműveken is nagy volt a tömeg. A helyi járatokon pl. olyan nagy, hogy a legtöbbször meg se próbáltunk felszállni, pedig napi jegyet váltottunk rájuk. Végül úgy döntöttük, hogy inkább meglátogatunk két kisebb lagúna várost, Muranot és Buranot. Ezeken a szigeteken már kellemesebbnek éreztük a sétát, kevésbé zsúfolt, tarkább városok, és itt-ott volt füves rész is, kisebb parkokkal.

wp_20150918_15_20_06_pro.jpgBurano

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr728548800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása