A hosszú hétvége utolsó napján ellátogattunk Boldogkőváraljára és Lillafüredre a kutyákkal. Ahogy a nevéből következtetni lehet, Boldogkőváralja nevezettessége a település felett található vár, ahova kutyával is el lehet látogatni. A várhoz gyalog lehet feljutni, ami remek testedzésül szolgál mind a kutyáknak, mind a gazdijuknak. 

 

Boldogkőváralja után Lillafüred irányába vettük az utunkat. Bár többször jártam már itt, mégsem tudom megunni ezt a szép és hangulatos környéket, rendezett, zöld parkokkal, tóval, és persze a vízeséssel. 

 

Bambiékkal itt is bárhol tudtunk sétálni, bár egyébként sem szóltak meg eddig még sehol. A környék tavasszal és nyáron a legszebb, de télen is érdemes ide eljönni, mert azt mondják, a megfagyott vízesés mesébe illő látványt nyújt. 

 

Tömpinek a séta közben szundikálni támadt kedve. Olyan cuki volt ott a földön, mint egy kis, fekete pamacs, muszáj volt lefotóznom. 

 

A környék egyik látványossága József Attila szobra, akinek e táj szépsége adott ihletet az “Óda” című költeményének a megírására. 

Bambi bemutatja, hogy kell szépen láb mellé igazodni

 

Mivel tudtam, hogy szép helyre jövünk, kaptam az alkalmon, és itt is készítettem pár termékfotót a kutyákkal. Munka után még folytattuk  a sétát, aztán egy gyors vacsi, és irány haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr493410630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antal István 2012.03.18. 16:47:26

Sajnos nekünk még nincs mikrochip beültetve Shelbybe (aranybarna spániel hölgyike), így nekünk csak a belföldi utazás jöhet szóba!

Szomorúan tapasztalom, hogy más országokhoz képest nagyon kevés az olyan szálláshely, ahová kisállatot is lehet vinni!

Shelbynek igazán nagy a mozgásigénye...néha-néha már hiperaktívnak mondanám :)

Inkább vidéki szállásokat szoktunk keresni, mivel türelmetlen, nem szeret várakozni a zebránál, stb. :), és nagyon szeret erdőkben sétálni és szaglászni.

Tavaly nagyon szép hegyvidéki településen voltunk, Salgóbányán.
Itt aztán megnéztük a Salgó várát, a Somoskői várat, bár az már Szlovákia, úgyhogy csaltunk egy cseppet :D
Voltunk a Medves-fennsíkon, mely tökéletesen megfelelt annak a célnak, hogy szaladozzon össze-vissza.

És az igazán nagyszerű az volt, hogy nem panzióban szálltunk meg, hanem hotelben! Van két gyermekem, akik pancsolni szeretnek, a feleségem a masszázsért van oda, mindenki megkapta a magáét!

Bármilyen kisállatot szívesen látnak, nem számolnak fel értük semmilyen felárat, viszont ellátásáról a gazdiknak kell gondoskodni.

Ajánlom minden gazdinak:
www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok
süti beállítások módosítása