csivava 2012.03.10. 20:00

Cuki Csufi

Mivel túl hosszú lett volna egy bejegyzésbe leírni az elmúlt egy hetet és Csufi történetét, ezért most ebben a bejegyzésben számolok be Csufiról részletesen. Csufi eredeti neve Rúfusz, becenevén Rufi. A névválasztás elég fura, tekintve, hogy Csufi/Rufi lány kutyus. De természetesen nem ez volt a legfőbb problémája, mivel igencsak rossz körülmények közül lett kimentve egy csepeli illegális kutyatelepről az Állatvédőrség segítségével. Az akkor még vemhes kutyát rögtön szakszerű orvosi kezelésben részesítették, és rossz állapota miatt az azonnali ivartalanítás mellett döntöttek. A kis csivava-pincsi keveréket ezután szépen rendbe hozták, és rögtön új gazdihoz is került (feltételezem ott kaphatta a Csufi nevet). A történet itt azonban nem ért végett, mert egy hete kaptunk egy telefonhívást a Cerberos Állatvédő Egyesülettől, hogy Csufit sürgősen el kell hoznunk örökbe fogadójától, mert a kutya komoly viselkedési zavarai miatt nem maradhat tovább náluk. Miután felvettük a kapcsolatot az örökbe fogadó hölggyel, ismertette a problémát, és kérte, hogy mi menjünk érte, mert BKV-n nem lehet utazni vele. 

Rufi/Csufi kimentése (Fotó: Állatvédőrség)

 
Nagy meglepetésünkre Csufiban egy rendkívül barátságos, vidám kiskutyát ismerhettünk meg, aki a hölgy állításával ellentétben nem utálja a férfiakat, agressziónak a nyomát sem láttuk rajta, továbbá nem remegett, ha felemeltük a kezünkbe. Másnap kipróbáltam a BKV-t is Csufival. Utaztunk buszon, metrón, és mozogó lépcsőn, ez utóbbin természetesen a kezemben. A félelemnek, nyugtalanságnak  a legkisebb jelét sem láttam rajta, teljesen nyugodt volt mindvégig. A szüleimhez is ellátogattunk, és ott is rendesen viselkedett mind a szüleimmel, mind a kis Athoskával. Elvittük sétálni, és annak ellenére, hogy pórázon húzott, más problémát nem fedeztünk fel nála.
 
Ahogy a korábbi bejegyzésemben is írtam, Csufi meglepően engedelmes, hívásra azonnal visszajön, ezért póráz nélkül is lehet vele sétálni. Az látszik rajta, ha nem figyelnénk oda rá, hamar átvenné az irányítást, de egy kis odafigyeléssel és türelemmel ez könnyen orvosolható. Jelenleg tanulja a pórázon való sétát láb mellett, néhány alapparancs végrehajtását, illetve szoktatjuk más kutyák társaságához. Bambiék viselkedését ő is nagy érdeklődéssel figyeli, és a kezdeti bizonytalanságok után ma végre együtt szaladgált Tömpivel, és másik két idegen kutyával, ami jelentős előrehaladás. Szintén Tömpi hatására most már az eldobott bot után is szalad. Ezt korábban nem tette meg, csak bambán bámult, nem értve mit akarunk. Mivel a Csufi nevet nem találom sem találónak, sem túl szerencsésnek, ezért a Cukira szoktatjuk át, és ezentúl ezzel a névvel fogjuk hirdetni. 
 
Végezetül még egy érdekesség Csufiról. Séták alkalmával azt vettük észre, hogy érdeklődve menne oda az emberekhez, különösen azokhoz, akik gyerekkel vannak, mintha keresné korábbi családját. Sajnos őket nem tudjuk visszaadni neki, de olyan otthont szeretnénk találni neki, ahol kisgyermek is van, és akik mellett végre rátalálhat a boldogságra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr784308285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judhy 2012.04.17. 22:40:20

Szeretném megkérdezni,hogy örökbe fogadta-e már valaki????
süti beállítások módosítása