csivava 2014.02.22. 11:34

Rossi

Rossi tavaly nyáron született egy szaporítótól mentett kutyus második kölykeként. Az anyja utolsó hetes vemhesen került hozzánk, az élet mély tisztelete miatt eszünkbe se jutott, hogy az anya ivartalanításával megöljük a kicsiket.

Rossi és Happy 13.gif

r2.jpg

 

Rossin már a megszületésekor látszódott, hogy valami nincs rendben vele, kisebb, gyengébb és esetlenebb volt bátyjánál, a feje formája pedig furcsa, erős volt a gyanú, hogy vízfejűség fog kialakulni nála.

Balra Rossi, jobbra Noel

DSC00488.jpg

Az anyakutyát a kölykökkel apukám vette magához, ő nyugdíjasként egész nap otthon tudott lenni velük, és folyamatos gondozást biztosított a speciális igényű Rossinak. A kicsi feje nagyon gyorsan kezdett el egyre hatalmasabbra nőni a felhalmozódott víz nyomása miatt, szopni eleinte nem tudott, folyton remegett, eldőlt a lábai fejletlensége miatt, a szemei begyulladtak, csipásodtak és alig nyíltak ki.

Pár hét elteltével már lényeges méretkülönbség alakult ki Rossi és Noel között

rossi és noel.jpg

picurok.jpg

Bár több orvos is látta –köztük specialista is- nem tudtak mit kezdeni a vízfejűséggel. Mivel egy vízfejű csöppség –Picurka- már van a családban, ezért némi tapasztalattal és ismerettel rendelkezünk erről a betegségről, és megpróbáltuk, amire azt mondták, lehetetlen: egészséges kiskutyát felnevelni Rossiból.

r6.jpg

Apukám 2-3 óránként adta neki a kecsketejet, majd később prémium minőségű tejpótlót, miközben a szemeit az orvosunk által felírt szemcseppekkel kezelte. Rossit lényegében tömni kellett, mert magától nem tudott enni. Erre a célra egy 2ml-es fecskendőt használtunk, ebből adagolta apukám apránként, nagyon lassan -hogy félre ne nyeljen- a tejet, majd a tejpótlót.

WP_000256.jpg

Hetek múlva már látható eredménye lett a gondoskodásnak, Rossi végre növekedésnek indult, a lábai megerősödtek, megtanult rendesen szopni, és a szemei is szépen kinyíltak. Elvittük egy UH vizsgálatra, ahol a fejecskéje mellett a szívét is megnézettük. Mivel a koponyacsontok ilyenkor még nagyon vékonyak, és nincsenek összenőve, az UH is remekül ki tudja mutatni, mi van a koponya belsejében. A koponya UH-ra azért volt szükség, hogy össze tudjuk majd vetni egy később UH vizsgálattal, amiből látszódna, romlik-e vagy javulásnak indul a betegség.

r4.jpg

 Újabb hetek teltek el, Rossi szépen nőtt tovább, a korábban lefele álló szemei normális helyzetűek, és egészségesek lettek, a remegés teljesen elmúlt, és ami a legjobb, a koponyájában megállt a nagymértékű növekedés, végül a testméretéhez megfelelő koponyája lett. Egy újabb koponya UH után kaptuk a jó hírt, amire már számítottunk, Rossi fejében a víz mennyisége,és ennek következtében a nyomás jócskán lecsökkent, szinte gyógyultnak tekinthetjük.30.gif

rossi.jpg

 Érthető módon a kis Rossi és a szüleim között szoros kapocs alakult ki, a korábban szintén apukám által hosszú ideig ápolt, majd örökbe fogadott Athoskával is egymásra találtak, így a szüleim végül Rossi megtartása mellett döntöttek. Rossi azóta is kitűnő egészségnek örvend, a korának megfelelő a fejlettsége, és meg sem lehet mondani róla, hogy vízfejű volt. 

0DSC02098.JPG

 Még pár cuki kép Rossiról 05.gifr1.jpg

r5.jpg

r3.jpg

Még több kép és infó az alábbi linkeknél:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.525337270891213.1073741925.411556545602620&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.503958819695725.1073741910.411556545602620&type=3

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr785826610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása