csivava 2012.02.24. 07:00

Yoda műtét után

Yodácska túlvan a szemműtéten. Kapott ő is egy szép gallért, és most felváltva gyógyulgat nálunk és a szüleimnél. A kezelését továbbra is folytatni kell az ötféle szemcseppel, szerencsére a szemei szépen gyógyulnak, és a műtét is jól sikerült.

A rendelőben 

 

Eleinte minden nap visszamentünk az orvoshoz sebtisztításra és antibiotikumos kezelésre, most már „csak” hetente kétszer kell menni. Hamarosan a varratokat is kiszedik, és csinálnak még egy könnytermelés tesztet. Örökbe adás előtt még legalább egy műtét vár szegénykémre, a hasán lévő sérvet és a farkas körmeit kell leszedni, és persze az ivartalanítást is meg kell csinálni. Ha semmi komplikáció nem lesz, akkor az egészet egy műtéttel megússza. 

Szemtisztítás (A félreértések elkerülése végett: nem tűvel szúrják a szemét, csupán vízsugárral tisztítják a szemét, a tű le van törve!)

 

A félénk kis Yodából amúgy egy egyre elevenebb kutyácska válik, remekül beilleszkedett mind hozzánk, mind a szüleimhez. Bambival és Athossal nagyon jól kijönnek, egyre többet játszik, és látszik rajta, hogy boldog. Az Athoshoz való viszonyát elnézve arra következtettünk, hogy lehetett kölyke, mert rendkívüli türelemmel viseli el a kis rosszcsontot, és csak akkor jelez neki finoman, ha Athoska túlmegy egy ponton. Athosra is jó hatással van Yoda, mert így megtanulja a korlátokat, hogy meddig mehet el, mekkora harapás az, amivel még nem okoz fájdalmat, egyszóval Yodától kitűnő nevelést kap.

Ha lenne rá lehetőségem, külön kis játszóteret alakítanék ki a mentetteinknek, erre már csak azért is szükségem lenne, mert ha megkezdjük a szaporítók elleni harcot, nemcsak kettesével fogjuk a segítségre szoruló csiniket kapni, és bizony kell majd nekik a hely, meg persze az első időszakban az elkülönítés. Most ennek érdekében keresem a lehetőségeket, gondolkodtam abban is, hogy esetleg az önkormányzat adna ingyen használatra egy amúgy üres ingatlan, ami után csak a rezsit kéne fizetni. Elvileg non profit szervezeteknek szoktak ilyen felajánlást tenni, ezért gondoltam rá, hogy teszek e felé is egy kísérletet. Igaz, ehhez is kell a pénz, mert bár olcsó rezsijűt szeretnék, azért azt mégis ki kell valamiből fizetni… Azért én bízom benne, hogy egyszer majd sikerül minden tervemet megvalósítani, addig pedig a magam szerény eszközeivel igyekszem segíteni a rászoruló csiviken.

Orvosi rendelő: Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr534133599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása