Végre itt a nyár. :) Ez Bambinak különösen jó hír, ugyanis kizárólag melegben érzi elemében magát, számára a 25-32 fok közötti hőmérséklet szükséges a megfelelő üzemi működéshez. :) A kellemes, napsütéses idő engem is aktív kikapcsolódásra késztetett, ezért ellátogattunk a kutyákkal sétálni és strandolni a Balatonhoz és a Velencei tóhoz. Talán nehéz lehet olyan területet találni, ahol kutyával is hódolhatunk a strandolás örömeinek, nekünk még is sikerült felfedezni néhányat útközben. 

 A Balatonnál

 

 Első állomásunk Tihany, a Belső tó területe.

 Térkép itt: http://www.tihany.hu/hu_oskozseg.htm

 Hatalmas mező, néhol árnyékot nyújtó fák, kulturált környezet, és persze a tó. A területen jól megférnek egymással a kutyások, családosok, horgászok, szerelmesek, napozók, és az elkerített, legelésző szarvasmarhák és lovak. Két kikötés: ne szemeteljünk (a kutya kaki is ide tartozik), és a horgászokat ne zavarjuk. Ezek könnyen teljesíthetőek, szemetes mindenhol van, a horgászok száma pedig eltörpül a terület nagysága mellett. Bambiék láthatóan odavoltak a helyért, zsákmány után is vadászhattak, amikor néha előbukkant a gödrökből egy-egy ürge.

Tihany, Belső tó

 

 Miután eltöltöttünk pár órát a Belső tó körül, elindultunk az apátság felé. Leültünk az egyik kerti padra, szemben a Balatonnal, megebédeltünk, és kis ideig megpihentünk.

A tihanyi apátság kertjében

Visszafelé feltérképeztük a strandokat. A Tihany és Balatonfüred közötti út mellett egy hosszabb sávban találtuk az első fürdési lehetőséget. A hely ugyan nyitott mindenki számára, beleértve a kutyákat is, a parkolásért azonban fizetni kell. Füves részt nem láttam. Tovább nézelődtünk.

 

A következő állomás Balatfüred volt. 


Balatonfüred, kikötő

 

 Nyitott strandot nem találtunk, olyat meg pláne nem, ahová kutya is bejöhetett volna. Azért elkeseredésre nincs ok, egy kellemes sétáért a Tagore sétányon megéri megállni a városban.

Hattyúkkal és kacsákkal van teli a víz. Ha jókor megyünk kiskacsákat is láthatunk. :)

 Sikerült itt is feltűnést kelteniük Bambiéknak, még le is fotózták őket a turisták. :) Amúgy sok kistestű kutyával lehet a sétányon összefutni, nekünk volt szerencsénk egy másik csivavával is találkozni. :)

 Balatonfüred után Balatonkenesénél álltunk meg, itt nagy füves rész van a Balaton mellett. Nem kifejezetten fürdésre kijelölt terület, de ide jöhetünk kutyával, és a parkolásért sem kell fizetni. Mi azonban már eldöntöttünk, hogy hol fogunk strandolni, ezért pár perces szieszta után Sukoró irányába vettük az utunkat. Itt van az egyik kedvenc strandunk. Közel fekszik Budapesthez, barátságosak az itteniek, és persze kutya is jöhet. :)

 Jaj úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó. Annyi vicceset látok, hallok, és még BAMBI is kapható. :)

 Sajnos pont ezt a területet tervezik beépíteni, de egyenlőre nyoma sincs ennek, így addig is kihasználjuk a lehetőséget egy jó kis pancsoláshoz a kutyákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr781201842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása