Ahogy korábban írtam, karácsonykor döntés született, hogy Athos a családunkban marad. Az egész családom beleszeretett, és már ő is nagyon kötődik hozzánk. Főként ezért, meg a szembetegségéből adódó komoly felelősség miatt sem lettünk volna képesek senkinek odaadni őt. 

Athoska és Bambi

Cicó vigyáz Athosra
 
Most már a lehető legjobb helyen van, a szüleim vették magukhoz, és mi is gyakran találkozunk vele. Hol mi megyünk át a szüleinkhez, hol ők látogatnak meg minket, és persze az orvoshoz továbbra is együtt járunk. Egy új szemcseppnek köszönhetően a szemecskéi műtét nélkül is gyógyulnak, az általános állapota pedig kitűnő. Igazi kis ördögfióka lett belőle, a propeller lekerült róla, egész nap játszik, futkározik, apukám kezét már teljesen összeharapdálta, szóval élvezi az életet. Nagyon jó ezt látni, főként azért, mert az ünnepek után közel kerültünk ahhoz, hogy elveszítsük.
 
Athos az ünnepek alatt
 
 
Valószínűleg a sorozatos műtéteket nem bírta már a szervezete, és az utolsó műtét után az egyik szeme csúnyán begyulladt. Athos egyre levertebb, majd lázas lett. A rendelőben kapott antibiotikumot, lázcsillapítót, folyamatosan ápolták és figyelték, a gyulladt szeméből a varratokat eltávolították, az állapota ennek ellenére romlani látszott. Estig ültünk vele a rendelő egyik elkülönített részében, közben vért is vettek tőle, amit rögtön a laborba küldtek. A vérvétel maga elég horrorisztikusnak tűnt, mivel a nyaki eréből tudták csak kinyerni a vért, de azt nagyon profin csinálták, így csak a látvány volt félelmetes. Zárás után az orvosa úgy döntött, hogy hazaviszi magával különböző életmentő gyógyszerekkel, és felszereléssel együtt. Így volt a legnagyobb esélye az életben maradásra. Még lefekvés előtt kaptuk az első hírt róla, a vérvétel eredménye vérszegénységet mutatott, ami betudható az állapotának, de a biztonság kedvéért felkérték a labort további vizsgálatra. Később kiderült, hogy a vérképződéssel nincs gond, a vérszegénység így szerencsére kilőve. Éjjel aztán jött egy megnyugtató SMS, Athos jobban lett kicsit, magától evett, és járkálgatott, reggel pedig a boldogságtól izgatottan rohantunk érte az orvos lakására. Leírhatatlanul hálásak vagyunk Krisztiánnak ezért az önfeláldozásért. 
 
Athoska begyulladt szemmel
 
 
Bár a varratkiszedés miatt a bal szemén lévő lyuk gyógyulásának az esélye a nullával volt egyenlő, és szemeltávolításra jegyezték elő, mi így is nagyon boldogok voltunk, hogy életben maradt, és továbbra is úgy gondoltam, fél szemmel is tökéletes kiskutya marad. A legyengült állapota miatt azonban ezzel a műtéttel is várni kellett, addig pedig bíztunk a csodában, hátha így is megmenekül a szeme. A csoda aztán egy szemcsepp formájában jött el, ami egy teljesen új készítmény, annyira, hogy nincsenek még tapasztalatok Magyarországon a szerrel kapcsolatban.  A csodakészítmény neve: Aptus Sentrx Eye Gel.
 
Gyógyulófélben
 
 
Egy hétig jártunk szurikra, és kontrollra a rendelőbe. Megvizsgálták ultrahanggal a szerveit, itt szerencsére minden rendben  volt, viszont a bőrkaparék pozitív eredményt hozott gombára, így arra is el kellett kezdeni kezelni. A kezelése ezek után: naponta félóránként kapta felváltva az összesen ötféle szemcseppét, napi ötszöri étkezés prémium táppal, mellette immunerősítő, bélflóra helyreállító, és egy kevés Calo Pet paszta, hetente kétszer pedig lemosás a fertőzött helyeken gombaellenes szerrel. Az orvosok és apukám gondos kezelésének, és persze a sok-sok szeretetnek hála, Athos rohamosan gyógyulni kezdett, és szépen növöget a drága. A lábai megnyúltak, az orra hosszabb lett, a fülecskéi pedig a hirtelen növéstől lekonyultak, de nem a megszokott módon, hanem hátra fele pöndörödnek. 
 
Itt már nagyon jól vagyunk, de még álló  fülekkel
 
 
A kezeléseket természetesen tovább kell folytatni, míg teljesen meggyógyul, utána már csak a szemszárazság miatt kell majd kb. 3 óránként szemcseppet adni neki, de azt élete végéig. Minden fáradozás persze eltörpül amellett, amekkora boldogságot tudnak hozni ezek a tündéri, apró lények az életünkbe.
 
Itt egy videó a kis ördögfiókáról, ahol látszanak a hátra pöndörödött fülecskéi is. Imádnivaló!

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr963977874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

velocista (törölt) 2012.02.02. 17:52:54

Cuki csivava. Bambi meg egy óriás mellette...
süti beállítások módosítása