csivava 2012.02.27. 08:00

Hétvégi szieszta

Yoda hétvége óta ismét nálunk van. Apuék mindig besegítenek nekünk, ha szükség van rá, és mivel mindketten dolgozunk a barátommal, ezért hétköznap néha elkell a segítség. Pénteken a varratokat kiszedték a szeméből, amit szépen tűrt, főleg ahhoz képest, hogy korábban mennyire ellenkezett bármilyen beavatkozás miatt. Most már a csepegtetéssel sincs gond, próbálkozik néha kibújni alóla, de legtöbbször inkább eltűri. Rájött, hogy így gyorsabban szabadul. 

 

Hétvégén gyönyörű idő volt, de mivel Yodát nagy valószínűséggel korábbi tulajdonosai nem oltották, ezért a kertben hancúroztunk velük. Itt mindig sokkal melegebb van, mint kint, mert teljesen szélcsendes a teraszunk, és pont odasüt a nap, így még napozni is lehetett. 

 

Mivel a propellerével nehezen tudott mozogni, ezért a kint töltött időre levettük róla. Yoda végig nagyon izgatott volt, alig tudtam fotókat készíteni róla, mert folyamatosan futkározott. Igyekeztem  megfigyelni a kinti viselkedését, és teszteltem, mennyire fut el tőlünk, illetve visszajön-e behívásra. A látottak alapján azt a következtetést vontam le, hogy bár most még nagyon izgatják a kinti történések és szagok, alapvetően engedelmes, így ha már ki lehet vinni, megkíséreljük elengedni őt is a többiekkel.

Bambi nyugodtan tűrte, míg Yoda a kert felfedezése  közben Őt is alaposan végigszaglászta.

Még Cicó is meglepő türelemmel viselte, hogy Bambiék körülötte rohangáltak.

 

A szobatisztasággal egyébként még mindig gondok vannak, eleinte a bizonytalanságra gyanakodtam, mert nemcsak a szervezetének kell meggyógyulnia, és megerősödnie, hanem a pici lelkének is. Most azonban úgy tűnik, vizelési gondjai is lehetnek, elképzelhető, hogy valamilyen okból nem mindig tudja visszatartani a vizeletét. Ez nem zárja ki továbbra sem a lelki okot, de esetleg valamilyen szervi probléma is állhat a háttér mögött. Mivel sérv van a pociján, ezért elképzelhető, hogy azzal van összefüggésben, de ennek kiderítését rábízzuk a szakemberekre. A másik, amit észrevettem, hogy a pofiját a füle alatt, és főként a szájánál erősen vakarózik mostanában. Ez lehet valamelyik szemcsepptől, de felmerülhet az allergia lehetősége, vagy valamilyen élősködőé. Minden héten legalább egyszer visszük orvoshoz, ezek is felkerülnek a kivizsgálandók listájára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr974220051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása