Picurral nagyon sokat haladtunk: már kézbe tudjuk venni a nélkül, hogy meg akarna harapni, bátran kimegy a teraszra, sőt, imád ott időzni, végre rengeteg inger éri, amire már láthatóan ki volt éhezve, a válogatása is megszűnt, simán megeszi a prémium száraz tápot, és bár korábbi otthonában jó ideje nem volt hajlandó vizet inni, csak tejet, nálunk visszaszokott a vízre.

 

Két hét elteltével úgy gondoltuk, ideje egy újabb orvosi látogatásnak Picurral. Ezúttal megbeszéltük, elkábítják Picurt, hogy ne legyen annyira megrázó neki. A mostani alkalommal vérvételre, koponya vizsgálatra, körömvágásra, és fültisztításra lett előjegyezve. Képes beszámoló következik.

A váróteremben Picur egészen a barátomhoz simult

 

Az első adag altató után még elég ébernek mutatkozott, le kellett fogni, hogy le ne essen az asztalról, vagy meg ne harapjon valakit.

 

Mivel a második adag altatótól sem sikerült teljesen elkábítani, és még mindig reagált a történésekre, ezért intravénásan is kapott egy harmadik adagot.

 

Miután végre elkábult, vért vettek tőle, ami szintén küzdelem volt, mert alig jött belőle. A rendelő munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy a vizsgálathoz szükséges vért sikerüljön kinyerni belőle.

 

Ezután már egyszerűbb kezelések következtek. Megvizsgálták a koponyáját, amin két lyukat is találtak, az egyik ezek közül meglehetősen nagy, kb. 20 Ft-os méretű, és ha hozzáér az ember, a puha részt érzi az ujjai alatt. Szóval eléggé hátborzongató. Műtéti úton elvileg lehet orvosolni a problémát, viszont sok kockázattal jár, ezért egyelőre egy sokkal szelídebb megoldást találtunk ki neki. Kapni fog a DogLove Shop-ból egy kényelmes sapkát, aminek a belső részére egy vékony szivacs  réteget varrunk. Ez megvédi majd az esetleges ütésektől az érzékeny részt. :)

A továbbiakban a meglehetősen elhanyagolt körmeit pillanatok alatt levágták, …

 

…. a bent maradt tejfogaitól megszabadították, és a fogkövét is leszedték, …

 

…végül a füleit is kitisztították, amik így néztek ki a tisztítás előtt:

 

A kezelések után antibiotikum injekció a fertőzések elkerülésére

 

Mielőtt haza indultunk volna, kihasználva a lehetőséget, chippet is ültettek a nyakába.

 

Meglepődtem, amikor megláttam a tűt, mert jóval kisebb rémlett nekem, de hamar túlesett ezen is, és mire haza értünk, már el is felejtett mindent, csak az számított, hogy vacsoraidő volt.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr304550206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása