Júliusban ellátogattunk a Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítvány menhelyére, ahol az öreg és beteg lovak mellett sok gazdátlan kutya is menedékre talál. Egyik közülük egy tündéri csivava, aki gazdijával együtt körbekísért minket a telepen, és ha már ott voltunk, tettünk egy kis sétát a környéken is.

 

Az alapítvány főként  lovak mentésével foglalkozik, de egyre több kidobott, vagy kóbor ebbel gyarapodnak. A telep ugyan elég nagy a kutyák befogadására is, de a számukra megfelelő környezet kialakítása még sok időt és pénzt vesz igénybe , ezért minden segítségért hálásak.

 

 A menhely kutyáinak lelkes érdeklődése kisebb sokkot váltott ki Bambiban, ezért tartottam tőle, hogy barátságtalanul fog viselkedi Bizsuval, de szerencsére a két kutya nagyon jól kijött egymással. A csupa nagytestű, izgága lakótárs mellett Bizsu is láthatóan örült az azonos súlycsoportú kutya társaságának.  

 

Mindig elámulok, amikor egy-egy csivava kerül menhelyre. Hihetetlen, hogy még az ilyen aprócska kutyákat is képesek emberek bántani vagy kidobni. Bizsura is bizonyára szomorú sors várt volna, mivel rövid farkincával született, így szaporítója szemében selejtes, tehát értéktelen kutyának számított. Szerencsére mostani gazdája megmentette, és a cuki csonka farkacskáját boldogan csóválva éli nem éppen mindennapi életét. 

 

Ha szeretnél segíteni Bizsu társain, itt megteheted:
http://www.bottyanequus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=2  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr393339056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása