csivava 2014.08.20. 09:59

Lom Velká Amerika

Prágától kb. 30km-re, dél-nyugatra helyezkedik el a Lom Velká Amerika elnevezésű kellemes kirándulóhely. A kutyák közül Bambi, Tömpi és BoRóka tartott velünk, a többieket a lakópark környékére vittük rövidebb sétára az állapotuk miatt.

DSC04565.JPGA három kis kalandor (balról jobbra: Bambi, BoRóka és Tömpi)

DSC04584.JPGBambi kapott egy kis virágdíszt az útra

A turistaút a tavak felett vezet, a vízpartot eléggé körülményes megközelíteni, kell egy kis ügyesség hozzá, hogy lejussunk oda, mi most a kutyákkal nem is mentünk le fürödni, inkább fentről szemléltük a gyönyörű látványt. Ennek főleg Bambi örült a legjobban, ha lemegyünk, akkor tuti fürdik ő is.

DSC04568.JPGÍgy is szép, de élőben sokkal látványosabb

 DSC04576.JPG

Fotózáshoz is ideális hely

DSC04580.JPG

Bubácska póz

Elhagyva a tavakat, egy erdőn keresztül Karlštejn várát céloztuk meg. Útközben természetesen itt is vannak vendéglátóhelyek, ahol a fáradt turisták erőt meríthetnek egy kancsó jó kis cseh sörből, melyet kérésre műanyag poharakba is csapolnak, ha esetleg szeretnénk séta közben is kortyolgatni belőle. A várhoz érve végül csak a külső részt, és az udvart néztük meg, a várba fel, illetve a zárt részekbe nem mentünk be, mert várni kellett volna a csoportos túravezetésre. Viszont újabb jó hír, hogy a kutyákkal is be lehetett menni a várnak bizonyos részeibe. Kiskutyáknál megint hasonló a helyzet, mint a legtöbb helyen Csehországban, táskában lényegében bárhova be lehet menni, tehát aki a vár belső, kutyák által nem látogatható részeit is meg szeretné nézni, annak csak egy zárható táskát kell vinnie magával, amibe beleteszi kedvencét a túravezetés idejére.DSC04593.JPG

A vár udvara

DSC04591.JPG

Az udvarnál tovább nem mentünk, a többi rész fizetős, és csak csoportosan lehet bemenni

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr506862351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása