Még Athos-t el sem hoztuk, mikor jött egy telefonhívás, melyben arra kértek minket, hogy ideiglenesen vegyünk magunkhoz egy fiatal csivava fiút, és keressünk neki új gazdát, mert a kutyus folyamatosan jelölt a lakásban. Ő volt Borisz, aki épp Mikulás napján került hozzánk.

 

Miután elhoztuk addigi gazdáitól, első utunk Dr. Nyomárkai Istvánhoz vezetett, aki Athos-szal együtt őt is átvizsgálta. Kiderült, hogy sajnos neki is van genetikai problémája, az orvos harmad fokú patella ficamot állapított meg nála. Ezután még elkísértük Veronikát és a Athost a szemspecialistához, majd indultunk haza Borisszal. Bambiékkal való első találkozásuk egyik korábbi bejegyzésemben olvasható:
 http://csivava.blog.hu/2011/12/06/mikulas_ajandek_2

A kis Borisz elég hamar megszokott engem és ragaszkodni kezdett hozzám, hamarosan Bambiék házikóját is birtokba vette. Az első napokban a jelölési probléma alig jelentkezett nálunk, később viszont, ahogy nőtt az önbizalma, és kezdte otthonosabban érezni magát, a lakás egyre több részén hagyott kisebb-nagyobb jelöléseket, a gyakori séták ellenére is. A probléma természetesen orvosolható, de ehhez idő kell, és az új gazdira vár ennek a feladatnak a befejezése.

 

Mi a fő hangsúlyt Borisz szocializálására fektettük, mert azt vettem észre, hogy idegen neki más kutyák társasága, illetve több rossz szokással is rendelkezik. Ahogy korábban írtam, Bambi rengeteget segített azzal, hogy barátságosan fogadta Boriszt.

 

Lassacskán Tömpivel is összehaverkodtak, és végül mindhárman együtt hancúroztak az ágyunkon. 

 

Komoly probléma egyébként nincs Borisz viselkedésével. Hamar megtanulta a rendet, a válogatásról leszokott, pórázon már a kezdetektől fogva szépen sétált, és bátran el lehetett  engedni őt is a parkban. Ha veszélyben érezte megát, nem elrohant, hanem rögtön hozzám futott. De a legfontosabb, hogy Bambiék viselkedését látva, megtanulja a megfelelő magatartási formákat.

 

A szocializációhoz a barátom anyukájának a kutyáját is bevetettük, Bogárt, akivel a Népligetben tettünk egy hosszabb sétát. 

 

Borisz nem maradhatott sokáig nálunk. Szinte az első napokban sikerült megfelelő gazdi jelöltet találni számára, aki szerető és magabiztos gazdája tud lenni a kis  rosszcsontnak. Borisz kedden jött, és szombat este már új gazdijával kezdte meg új életét. A gyors örökbefogadás egyik oka, hogy túlságosan kezdte megszeretni az itteni életet, minket, és főként Bambiékat. Minél tovább maradt volna nálunk, annál nagyobb törést okozott volna neki az újabb változás. Bár fájt a szívem az elváláskor, de örültem is nagyon, mert tudtam, olyan helyre került, ami tökéletes lesz számára. Mivel a játékok közül Bambi Grrrona Beer kutyajátéka tetszett neki, megkapta búcsú ajándéknak. Nagyon sok örömöt és egészséges, hosszú életet  kívánok Borisznak és új gazdijának. Puszi nektek 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr713465946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basthet82 2011.12.19. 21:10:14

Sziasztok!

Csivavával kapcsolatban szeretném Veletek felvenni a kapcsolatot.

Köszönöm: Noé

kutyipintyó 2012.01.21. 17:28:04

Sziasztok
Nagyon szeretnék egy szuka csivavát örökbe fogadni. Ha valaki el szeretné ajándékozni nálunk jó helyen lenne.

kutyipintyó 2012.01.21. 17:28:59

telefonszámom: 06-30-396-9282
email címem: gyongyi_kulcsar@freemail.hu
süti beállítások módosítása