Mivel pár hete minden hétvégén volt valami teendőm, kivettem egy nap szabit, hogy végre kipihenjem magam, és Bambiékkal lehessek. A legjobb hely pedig erre a sukorói telek, ahol nyugi van, és a kutyák is imádják. Tömpi, Molly és Aisha sajnos ide se tarthattak velünk, nem akartuk megkockáztatni, hogy a varratok elfertőződjenek, vagy megsérüljenek, ezért csak Bambi, Picur, és a legújabb befogadottunk, Réré tartott velünk.

k-DSC08949.jpg

Réré egy kakukktojás a fajtamentés kutyái közül, igazából pincser, de a segítségünket kérték új gazdi keresésében, így örömest átvettük őt is. A vége persze ennek is az lett, hogy nálunk maradt a drága, örökbe adni még most se lehetne a komoly viselkedési problémái miatt, az amúgy is érzékeny lelkét pedig nem akarjuk még egy gazdi csere miatti traumának kitenni. A legnagyobb probléma vele, hogy úgy visít minden miatt, mintha épp nyúznák, ha meglát bármit, ami mozog, ha olyan hangot hall, ha magára, vagy másvalamire fel akarja hívni a figyelmünket, vagy csak úgy unalomból… visít, mint egy csecsemő. Illetve visított, mert a sok foglalkozásnak, és számára új, izgalmas kalandoknak hála sikerült jócskán lefaragni belőle, de még így is sok dolgunk lesz vele, mire teljesen leszokik erről, és szobatiszta, engedelmes kutyussá válik.

Réré, mint kisangyal...

k-DSC08979.jpgk-DSC08986.jpg

...és egy kevésbé angyali arca ;D

k-ré.jpg

 

Bambi szokás szerint átnézte a területet, megjelölte mindenhol, majd nyugodtan lefeküdt napozni. Picurka állandóan izgága természete viszont nem nyugodott, míg számtalanszor újra és újra körbe nem járta a telek egy meghatározott részét, és csak miután letudta a kilométer hiányát, feküdt le pihenni a többiekkel.

Bambi és Réré k-DSC08966.jpg

Picurka is végre lepihent k-DSC08969.jpg

Ami megmelengette a szívemet: Picurka megtanult műcsontot rágni. Pontosabban csámcsogni, de kezdetnek ez is megteszi. Eddig rá se nézett, nem tudta, mit kellene csinálnia vele, pedig fontos lenne neki is rágnia ilyet időnként, mert mint a legtöbb csivava, hajlamos az erős fogkövesedésre.

PIcurka ismerkedik a műcsonttal05.gif30.gif

k-DSC08953.jpgk-DSC08955.jpg

Egy hét múlva, május elsején is tervezzük eljönni a kutyákkal a telekre, akkor végre a többiek is jöhetnek, illetve a barátnőm, Ildi is a népes családjával, így összesen kilenc kutyával, grillezéssel, erdei sétával, és persze fajtamentős megbeszéléssel fogunk ünnepelni. :D

k-DSC08994.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr295259061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása