Mayácska három társával együtt érkezett a fajtamentésünkhöz, és úgy alakult, hogy nálam is vendégeskedett egy ideig. Mivel a lánykát korábbi tulajdonosa ólban tartotta, ezért nálunk kezdett el ismerkedni a pórázzal. Az első próbálkozások sikertelenek voltak, folyton a földre lapult, aztán május elsején kivittük őt is a telekre a többiekkel együtt, és az ottani erdőben végre elkezdett a falkával tartani. Bár tudtuk, hogy nem szökne meg, mégis végig rajta hagytam a pórázt, hogy szokja. 

Eleinte még nem akarózott jönni...

0DSC09040k.jpg

...később már elkezdett érdeklődni a természet iránt is. 0DSC09060k.jpg

Séta közben Ré is folyton lemaradt, mindig talált valami nagyon érdekeset, amit feltétlen meg kellett nézni... vagy megkóstolni. 0DSC09037k.jpg

Nemcsak Mayának volt kihívás ez a kis erdei séta, Aisha és Picurka is hősiesen megküzdöttek az emelkedőkkel, és a magas növényzettel. Ha elakadtak, vagy úgy láttuk, nehéz a terep, segítettünk nekik, de Picur egy idő után behisztizett, és sértődött fejjel adta a tudomásomra, hogy ő egyedül kívánja meghódítani a dombot. 

Csúcstámadók :D

0DSC09045k.jpg

Anya szeme fénye...
0DSC09043k.jpg

Útközben mindenféle akadállyal meg kellett küzdeni. 0DSC09051k.jpg

0DSC09075k.jpg

Picurka annyira ügyes volt, sikerült magától megoldania az átjövetelt. Dagadt a mellem a büszkeségtől. 0DSC09072k.jpg

0DSC09073k.jpg

A csúcson....   Vicces, hogy csak Aisha és az elméletileg szellemi fogyatékos Picurka ült le szépen, és nyugodtan, a többiek folyamatosan mozgásban voltak.0DSC09069k.jpg

A csúcsra érve Maya már egészen belejött a sétába, végig szépen jött velem, nem kellett nógatni, nem rángatott, és nem akart lemaradni. Sajnos később a városi sétákon újra bedurcizott, és egy tapodtat sem volt hajlandó menni. 
0DSC09065k.jpg

Ilyen cukiságok lapultak a fűben...
0DSC09056k.jpg

...meg ilyenek. 

0k.jpg

Falkában menni jó, ezt a mentett csivavák is hamar megtapasztalják, és sokkal egyszerűbb nekünk is kezelni őket a falkatagok segítségével.
0DSC09074k.jpg

A nagy kaland után természetesen a kiadós kajcsi sem maradhatott el.
0k3.jpg

Mollyka kaját lop. :D

0k2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr585259128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása