Múlt hétvégén ellátogattunk az állatkákkal az orvoshoz kontrollra. Ez alkalommal Cicó sem úszta meg, jó alaposan át lett nézve: szemek, fülek, száj, nyirokcsomók, has és testhőmérséklet.

 

A megkerülése óta szépen visszajött rá néhány kiló, ezért az oltásokat is megkaphatta. Mire végeztek, Cicóka jelentős szőrt hullatott. Ez van, ha egy macska stresszel. :)

 

Bambi a megszokott méltósággal tűrte, míg a fogait, a szőrét, a bőrét és a bűzmirigyét ellenőrizték.

 
A bűzmirigyét ki kellett nyomni megint, sajnos elég sűrűn megtelik neki. :(
 
Tömpinek is megnézettük a bűzmirigyét, és milyen jól tettük, mert neki is meg volt telve.
 
A fogát is megnézték, és sajnos van némi fogköve. Hiába kapnak fogtisztító rágcsákat, a szemfogakról nem szedi le a lepedéket. De kaptunk egy jó tippet az orvostól: használjunk gézlapot a lepedék eltávolításához. A fogkefétől ódzkodnak a kutyák, ezért nem is használtam eddig, de ez a gézlapos megoldás tényleg jó.
 
Ideje volt egy pedikűrnek is. Mi ezt mindig az orvossal csináltatjuk, mert mindkét kutyának fekete a karma, és nem látszik, hol kezdődik az ideg. 
 
 

A vizsgálatok után egy tanulságot leszűrtem. Bármennyire is elfoglalt vagyok, meg kell oldanom, hogy a száraz táp mellé mindig külön nekik főzött ételt kapjanak, és ne konzervet. Sajnos az utóbbi időben nem volt elég időm erre, és van egy olyan gyanúm, hogy a konzerves táp is hozzájárulhat a hígabb széklethez, és persze a fogaknak sem tesz jót.

 
Állatorvos: Dr. Nyomárkay István

Rendelő: 1041. Bp. Bárdos Artúr u. 4.
Kapcsolat: www.bardosallatorvos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr281765957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása