A napi teendők mellett, igyekszünk minden délután hosszú sétára menni Bambiékkal. Ezekre sajnos Aisha és Picurka nem tudnak velünk jönni, mert mindkettőjüknek nagyon megterhelő lenne, de napközben bőven van lehetőségük kisétálni magukat, és nekik egyelőre elegendő, ha a mellettünk lévő kis tavakhoz levisszük őket. Igaz, Picurka egyre energikusabb, nagyon szeret sétálni, és már többet tud jönni, mint korábban, de a nagyfokú térdkalács ficama miatt vigyázni kell arra, hogy ne erőltesse túl magát.bb2014062.JPG

Apróságok (balról jobbra: Riki Ré, Bambi, Aisha és Picur)

 

A hosszabb sétákra rendszerint a közeli Hostivar parkot választjuk, ez lényegében egy erdő a lakótelep szomszédságában, nagy tisztásokkal, patakkal, tóval, és a szélén még egy mini állatkert is található. A hely nagyon közkedvelt a kerékpárosok körében, ezért rájuk mindig figyelni kell, de legtöbbször olyan csapásokon haladunk, ahol nem keresztezzük egymás útját, így nagyrészt póráz nélkül tudjuk a kutyákat sétáltatni.

bb2014069.jpg

Hangulatos utca a patak partján

 

bambiblog20140625prága2.jpg

 Még mindig a patak partja, csak az erdős részen

 

bambiblog20140625prága3.jpg

Bambi mindig a kezünket kémleli, hátha akad ott egy kis jutifalat a számára:)

 

bambiblog20140625prága1.jpg

 Az erdő szélén meglátogattuk a mini állatkertet

 

bb2014066.JPG

 Erdei vonatoztuk is (balról jobbra: Tömpi, Bambi, Róka és Riki)

Prágában nemcsak sokkal több tiszta, rendezett zöld terület van, hanem a kutyatartási kultúra is sokkal fejlettebb, mint Budapesten. A nagytestű kutyákat azonnal pórázra teszik, vagy magukhoz hívják, ha kisebb testű kutyákkal találkoznak séta közben, megjegyzem, feleslegesen, mert a kutyák nagy része barátságos. Az itt eltöltött két hét alatt csak két agresszív kutyával találkoztunk, két yorkival, de őket a gazdájuk azonnal ölbe kap, ha meglátja, hogy bármilyen kutya közeledik feléjük. Egyszóval mindenki odafigyel a saját kutyájára, és másokra, ami sokkal kellemesebbé teszi a sétákat. 

bb2014067.JPG

 Na ki az, aki egy halott rágcsálóba hempergett  séta közben?! 

 

bb2014061.JPG

 Hosszú séta után jól esik a pihenés

A bejegyzés trackback címe:

https://csivava.blog.hu/api/trackback/id/tr626472697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása